سرطان پستان یکی از شایع‌ترین سرطان‌هایی است که زنان در سرتاسر جهان درگیر آن هستند؛ به‌طوری‌که پس از سرطان پوست، سرطان سینه بالاترین شیوع را دارد. اگرچه این سرطان در میان زنان شایع‌تر است اما به دلیل وجود بافت سینه در تمام انسان‌ها، درصد پایینی از مردان هم به آن دچار می‌شوند. در همین راستا، کسب اطلاعات کافی درباره سرطان پستان به پیشگیری از ابتلا و پیشرفت توده سرطانی بسیار کمک می‌کند. در این مقاله از مای لیدی قصد داریم، به‌طور کامل سرطان سینه را مورد بررسی قرار دهیم و با شناخت انواع سرطان پستان، علائم و راه‌های پیشگیری از آن به ارتقاء سلامت و کاهش ریسک ابتلا به این بیماری کمک کنیم.

سرطان پستان؛ از علائم تا تشخیص

سرطان پستان چیست؟

سرطان پستان زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های بافت سینه جهش پیدا می‌کنند و با رشدِ خارج از کنترل، به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شوند. با تکثیر شدن این سلول‌های سرطانی، داخل سینه تومور سرطانی تشکیل می‌شود.

اگرچه میزان ابتلا به سرطان پستان اغلب در زنان بالای ۵۰ سال دیده می‌شود اما سن ابتلا در سال‌های اخیر کاهش یافته است.
حدود ۸۰ درصد موارد سرطان پستان تهاجمی هستند؛ به این معنا که تومور سینه ممکن است از سینه به سایر نقاط بدن سرایت کند. با این‌وجود بعضی از توده‌های سینه خوش‌خیم هستند و به خارج از بافت سینه منتشر نمی‌شوند.

افراد با مشاهده علائم غیرعادی در بافت سینه یا تغییر در ظاهر پستان باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تا خوش‌خیم یا بدخیم بودن توده مشخص شود و درمان‌های لازم را شروع کنند.

انواع سرطان پستان

سرطان پستان انواع مختلفی دارد و نوع آن بر اساس سلول‌های سینه که تحت‌تأثیر قرار گرفته‌اند، مشخص می‌‌شود. مشخص‌کردن نوع و زیرشاخه سرطان سینه به پزشک کمک می‌کند تا بتواند درمان را به‌گونه‌ای که بیشترین اثربخشی و کمترین عوارض جانبی را دارد، آغاز کند.

رایج‌ترین انواع سرطان پستان عبارت‌اند از:

  • کارسینوم مجرای مهاجم (IDC)

کارسینوم مجرای مهاجم یا نفوذی، شایع‌ترین نوع سرطان پستان است. این نوع سرطان از مجاری شیر در بافت سینه زنان آغاز می‌شود و به دیگر بخش‌های پستان و همچنین سینه مجاور گسترش می‌یابد.

  • سرطان سینه لوبولار (LCIS)

این نوع سرطان پستان، از غدد تولید‌کننده شیر یعنی لوبول‌ها در سینه شروع می‌‌شود و اغلب به بافت سینه مجاور شیوع پیدا می‌کند.

سرطان سینه لوبولار (LCIS)

  • کارسینوم مجرای شیری درجا (DCIS)

کارسینوم مجرای شیری درجا یا غیرتهاجمی نیز از مجاری شیر در سینه شروع به رشد می‌کند، با این تفاوت که این نوع سرطان فراتر از مجاری شیر گسترش می‌یابد و پخش نمی‌شود.

  • سرطان پستان سه‌گانه‌ منفی (TNBC)

این نوع سرطان تهاجمی به‌حساب می‌آید و سریع‌تر از دیگر انواع سرطان پستان پخش می‌شود، البته شیوع نسبتاً کمی دارد.

  • سرطان سینه التهابی (IBC)

سرطان سینه التهابی نادر است و به‌صورت کهیر یا ضایعه پوستی روی سینه مشخص می‌شود. سرعت پخش سرطان سینه التهابی نیز بالا است.

  • بیماری پاژه پستان (Paget)

این سرطان هم نادر است و پوست نوک پستان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و ممکن است شبیه به بثورات پوستی نمایان شود. شیوع این نوع سرطان پستان کم است و کمتر از ۴ درصد از سرطان‌های سینه را بیماری پاژه نوک پستان تشکیل می‌دهد.

بیماری پاژه پستان (Paget)

زیرشاخه‌های سرطان سینه

متخصصان زیرشاخه‌های سرطان پستان را بر اساس وضعیت سلول‌های گیرنده هورمون طبقه‌بندی می‌کنند.

گیرنده‌ها، مولکول‌های پروتئینی در سطح سلول یا روی آن هستند که می‌توانند مواد خاصی مانند هورمون‌های استروژن و پروژسترون را در خون شما جذب کنند یا به آن‌ها بچسبند.

استروژن و پروژسترون به رشد سلول‌های سرطانی کمک می‌کنند؛ بنابراین فهمیدن اینکه آیا سلول‌های سرطانی گیرنده‌های استروژن و پروژسترون دارند، به پزشک کمک می‌کند تا برای درمان توده سرطانی در سینه برنامه‌ریزی کند.

زیرشاخه‌های سرطان سینه

زیرشاخه‌های سرطان سینه را بشناسیم:

ER مثبت: دارای گیرنده‌های استروژن هستند.

PR مثبت: دارای گیرنده‌های پروژسترون هستند.

HR مثبت: دارای گیرنده‌های استروژن و پروژسترون هستند.

HR منفی: گیرنده‌های استروژن و پروژسترون ندارند.

HER2 مثبت: دارای سطوح پروتئین HER2 بیشتر از حد طبیعی هستند. این پروتئین به سلول‌های سرطانی کمک می‌کند تا رشد کنند‌. حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از سرطان‌های سینه از نوع HER2 مثبت هستند.

علائم سرطان پستان چیست؟

سرطان پستان می‌تواند بافت سینه‌ها را از جهت‌های مختلف تحت‌ تأثیر قرار دهد. علائم سرطان پستان بسیار متنوع است؛ گاهی امکان دارد بافت سرطانی سینه مشابه بافت سالم پستان باشد و گاهی ممکن است شکل توده سرطان سینه کاملاً واضح باشد.

هر فرد باتوجه‌ به نوع سرطان و میزان پیشرفت توده سرطانی در سینه ممکن است نشانه‌های سرطان سینه را متفاوت تجربه کند یا حتی آن را به‌صورت قابل توجهی تجربه نکند. به‌هر صورت شایع‌ترین علائم سرطان پستان در زنان به شرح زیر است.

علائم سرطان پستان در زنان

  • تغییر در اندازه و شکل پستان
  • وجود توده در بافت سینه که ممکن است به‌ اندازه یک نخود کوچک باشد
  • مشاهده توده، ضخیم شدگی یا برجستگی اطراف سینه یا زیربغل که در طول چرخه قاعدگی ادامه دارد
  • تغییرات در ظاهر پوست سینه یا نوک پستان (مانند فرورفتگی، چروکیده شدن، پوسته‌پوسته شدن، التهاب و قرمزی)
  • تغییر احساس روی پوست سینه یا نوک سینه مانند لمس دردناک
  • سفت‌شدن یک ناحیه در زیر پوست سینه
  • ترشح مایعات خونی یا شفاف از نوک پستان
  • متورم‌ شدن غدد لنفاوی در ناحیه زیربغل و اطراف سینه

سرطان پستان بیشتر در زنان بالای ۵۰ سال دیده می‌شود اما دختران جوان هم می‌توانند درگیر این بیماری شوند. علائم سرطان سینه در زنان جوان‌تر نیز دقیقا مانند علائمی است که در زنان مسن‌تر رخ می‌دهد.

اگرچه شیوع سرطان سینه در مردان پایین است اما بافت عضله‌ای سینه آن‌ها نیز می‌تواند دچار سرطان شود. آناتومی سینه مردان با سینه زنان متفاوت بوده ولی علائم این بیماری در مردان با علائم سرطان سینه در زنان یکسان است.

علائم سرطان سینه خوش‌ خیم

بیماری خوش‌خیم پستان زمانی رخ می‌دهد که فرد یک توده در بافت سینه احساس می‌کند اما این توده دارای سلول‌های سرطانی نیست و زندگی فرد را به خطر نمی‌اندازد. علائم سرطان سینه خوش‌خیم عبارت‌اند از:

  • درد سینه
  • ترشح از نوک پستان
  • تغییر در اندازه، شکل یا رنگ سینه
  • نوک پستان فرورفته، چین‌دار یا پوسته‌پوسته‌شده
  • سینه‌های چروکیده و فرورفته

علائم سرطان پستان خوش خیم

علائم سرطان سینه در دوران شیردهی

سرطان سینه در زنان شیرده بسیار نادر است و تنها حدود ۳ درصد از زنان در دوران شیردهی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند‌. تغییرات سینه‌ای که در دوران بارداری و شیردهی رخ می‌دهد، می‌تواند تشخیص علائم توده در سینه را دشوار و چالش‌برانگیزتر کند؛ بنابراین باید سینه‌ها به‌طور مرتب بررسی شوند و در صورت مشاهده علائم سرطان سینه در دوران شیردهی به پزشک متخصص مراجعه شود.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، یکی از علائم هشدار دهنده سرطان پستان وجود توده و تورم در سینه‌ها است اما توجه داشته‌ باشید که وجود توده در دوران شیردهی شایع است و ورم پستان هم می‌تواند هنگام شیردهی مشاهده شود، در نتیجه برای رفع نگرانی با پزشک خود مشورت کنید.

از دیگر علائم سرطان سینه در زنان شیرده، مشابه علائمی است که در حالت کلی در اثر ابتلا به این بیماری تجربه می‌شود.

سرطان سینه در زنان شیرده

راه‌های پیشگیری از سرطان پستان

اگرچه پیشگیری صددرصد برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پستان امکان‌پذیر نیست اما می‌توان با کمک‌ گرفتن از راه‌های پیشگیرانه، انجام روش‌های غربالگری و خودآزمایی پستان، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش داد. در کنار دنبال‌ کردن راه‌های پیشگیری، تشخیص زودهنگام سرطان سینه می‌تواند درمان آن را آسان‌تر کند.

با رعایت‌کردن موارد زیر می‌توانید خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهید و از خود در مقابل این بیماری محافظت کنید‌.

انجام غربالگری

انجام غربالگری به‌طور منظم می‌تواند در تشخیص زودهنگام و درمان سریع‌تر بیماری مؤثر باشد. ماموگرافی اغلب تومورها را زمانی‌که خیلی کوچک‌ هستند و با معاینه فیزیکی احساس نمی‌شوند، تشخیص می‌دهد.

به‌طورکلی بهتر است زنان در سنین ۳۵ تا ۳۹ سالگی یک‌بار غربالگری را انجام دهند. از ۴۰ سالگی به بعد، غربالگری سینه هر دو سال یک‌بار انجام می‌شود. از سن ۵۰ تا ۶۵ سالگی نیز بهتر است فرد هر سال غربالگری پستان را انجام دهد.

انجام خودآزمایی پستان یا خود غربالگری

انجام خود غربالگری

شما می‌توانید به‌طور مرتب سینه‌های خود را از نظر تغییر شکل، رنگ یا اندازه بررسی کنید. به این روش معاینه سینه، خود غربالگری یا خودآزمایی پستان گفته می‌شود که به‌راحتی در خانه انجام‌پذیر است.

مقاله مرتبط:
بهترین روش خودآزمایی پستان در منزل برای تشخیص سرطان سینه
سرطان پستان یکی از چالش‌های جدی سلامت زنان است که تأثیرات گسترده‌ای بر جنبه‌های جسمی، روانی و اجت ... مطالعه

متناسب نگه داشتن وزن بدن

در محدوده وزن طبیعی بمانید و در صورتی‌که اضافه وزن دارید، با کمک پزشک متخصص و ورزش کردن، وزن خود را کاهش دهید. اضافه‌ وزن می‌تواند به‌طور مستقیم شانس ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.

درباره نحوه تاثیر چاقی یا افزایش وزن روی احتمال ابتلا به این بیماری، پیشنهاد می‌کنیم مقاله ارتباط اضافه وزن و سرطان پستان را بخوانید.

پیشگیری از سرطان پستان با کنترل وزن

داشتن رژیم غذایی مناسب

رژیم غذایی یکی از عوامل مهم در ابتلا به سرطان سینه است. رعایت‌ نکردن رژیم مناسب و خوردن غذاهای ناسالم می‌تواند خطر بروز سرطان سینه را افزایش دهد.

مصرف روغن‌های ناسالم و اشباع شده، فست‌فود، گوشت‌های فرآوری شده، مصرف بیش از حد قند و شکر، مصرف گوشت قرمز و کربوهیدرات‌های تصفیه شده می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان سینه را بیشتر کند.

رژیم غذایی برای پیشگیری از سرطان پستان

در مقابل، داشتن یک رژیم غذایی سالم و مغذی می‌تواند تا حد زیادی خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد، همچنین به کاهش وزن هم کمک می‌کند.

در مقاله بهترین رژیم غذایی برای پیشگیری از سرطان پستان با انواع غذاهای ضد سرطان و خوراکی‌های مضر برای سلامت پستان‌ها بیشتر آشنا شوید.

ورزش کردن

مطالعات نشان می‌دهد فعالیت بدنی منظم خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد. داشتن فعالیت بدنی منظم به کاهش وزن کمک می‌کند، چربی‌های اضافی را که باعث افزایش خطر بروز سرطان سینه می‌شوند، از بین می‌برد، همچنین استرس را کاهش می‌دهد و خلق‌وخو را بهبود می‌بخشد.

زنانی که به‌طور مرتب ورزش می‌کنند، ۱۰ تا ۲۰ درصد کمتر از زنانی که ورزش نمی‌کنند در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.

برای اطلاعات بیشتر درباره انواع ورزش‌های تاثیرگذار روی سلامت پستان‌ها و مدت زمان مناسب برای ورزش کردن، سری به مقاله بهترین ورزش‌ها برای پیشگیری از سرطان پستان بزنید.

جلوگیری از یرطان پستان با ورزش کردن

ترک الکل و سیگار

اگر در حال حاضر سیگار می‌کشید یا عادت به نوشیدن الکل دارید بهتر است برای جلوگیری از بروز سرطان پستان مصرف هر دو را ترک کنید یا به حداقل میزان مصرف برسانید.

اگرچه نمی‌توان گفت با انجام راهکارهای مراقبتی بالا احتمال بروز سرطان پستان به صفر می‌رسد، اما می‌توان امیدوار بود با اصلاح سبک زندگی و داشتن یک زندگی سالم‌تر، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش داد.

روش های تشخیص سرطان سینه چیست؟

موارد زیر رایج‌ترین آزمایش‌ها برای تشخیص سرطان پستان هستند که پزشک باتوجه‌ به شرایط پیشرفت بیماری، انجام آن‌ها را پیشنهاد می‌دهد.

  • معاینه فیزیکی
  • سونوگرافی سینه
  • ماموگرافی و در بعضی موارد ام‌آرآی سینه
  • بیوپسی سینه
  • آزمایش ایمونوهیستوشیمی برای بررسی گیرنده‌های هورمونی
  • آزمایش‌های ژنتیک برای شناسایی جهش‌های ژنتیکی که باعث سرطان سینه می‌شوند

سرطان سینه علائم مختلفی در افراد متفاوت ایجاد می‌کند، بنابراین آزمایش‌های متنوعی برای تشخیص آن وجود دارد. معاینه فیزیکی اولین گام در تشخیص سرطان پستان است. پزشک بافت سینه، زیر بغل و نواحی اطراف آن را به‌دقت بررسی می‌کند تا وجود توده، تورم، تغییر شکل و بثورات پوستی را تشخیص دهد.

در گام بعد پزشک باتوجه‌ به علائم، ممکن است عکس‌برداری از سینه را تجویز کند. با انجام عکس‌برداری، علائم عکس سرطان سینه می‌تواند در تشخیص وجود توده در سینه و میزان پیشرفت آن به پزشک کمک کند.

از آنجایی‌که بافت سینه در زنان کمی پیچیده است و از بافت عضله‌ای، چربی و غدد تولید و هدایت شیر تشکیل شده است، تشخیص و مشاهده علائم سرطان سینه در زنان با عکس کار را برای پزشک درمانگر آسان‌تر می‌کند.

توده‌های سرطانی که تجمع سلول‌های غیرعادی هستند معمولاً در عکس سرطان سینه به‌صورت نقاط پررنگ‌تر و منسجم‌تر دیده می‌شوند، البته لازم است علائم عکس سرطان سینه توسط پزشک به‌دقت مورد بررسی قرار گیرد.

مراحل سرطان پستان در زنان

پزشکان از سیستم‌های مرحله‌بندی سرطان برای برنامه‌‌ریزی درمان استفاده می‌کنند. مرحله‌بندی سرطان به عواملی مانند نوع سرطان سینه، اندازه، محل تومور و میزان پیشرفت سلول‌های سرطانی بستگی دارد. مراحل پیشرفت سرطان پستان به‌صورت زیر تعریف شده است:

مراحل سرطان پستان در زنان

مرحله صفر: نشان‌دهنده این است که بیماری غیرتهاجمی است و سلول‌های غیرعادی به نقاط دیگر سینه شما گسترش پیدا نکرده‌اند.

مرحله اول: در این مرحله، سلول‌های سرطانی در بافت سینه مجاور وجود دارد.

مرحله دوم: سلول‌های سرطانی یک تومور یا توده تشکیل داده‌اند. تومور یا توده کوچکتر از ۲ سانتی‌متر است و به غدد لنفاوی زیربغل گسترش پیدا کرده است یا بزرگ‌تر از ۵ سانتی‌متر شده، اما هنوز به غدد لنفاوی زیر بغل نرسیده است.

مرحله سوم: در این مرحله سلول‌های سرطانی در بافت سینه و غدد لنفاوی مجاور وجود دارد. مرحله سوم معمولاً به‌عنوان سرطان پستان پیشرفته موضعی شناخته می‌شود.

مرحله چهارم: در این مرحله، سرطان سینه از طریق غدد لنفاوی یا جریان خون به نواحی دیگر بدن مانند استخوان‌ها، کبد، ریه‌ها یا مغز گسترش پیدا کرده‌ است.

روش های درمان سرطان پستان چیست؟

برای درمان سرطان پستان ابتدا پزشک مرحله‌ای را که سرطان سینه در آن قرار دارد، مشخص می‌کند. با مشخص‌شدن نوع سرطان پستان و میزان پیشرفت آن، پزشک می‌تواند راه‌های درمانی مختلفی را برای بهبود بیمار در پیش بگیرد.

بهترین روش درمان سرطان پستان

یکی از درمان‌های سرطان سینه جراحی است. جراحی سینه به صورت‌های زیر انجام می‌شود:

  • ماستکتومی (Mastectomy)
  • امپکتومی (Lumpectomy)
  • بازسازی سینه

علاوه بر انجام عمل جراحی سینه، پزشک ممکن است از درمان‌های زیر برای کنترل‌کردن و از بین‌بردن سلول‌های سرطانی استفاده کند:

  • شیمی‌ درمانی
  • پرتو درمانی
  • ایمونوتراپی (Immunotherapy)
  • هورمون‌ درمانی
  • درمان هدفمند

در طول درمان سرطان سینه چگونه از خودمان مراقبت کنیم؟

اگر خودتان یا اطرافیان‌تان به سرطان سینه مبتلا شده‌اید، در قدم اول باید بدانید که این بیماری پایان زندگی نیست. با پیشرفت تجهیزات درمانی مربوط به سرطان، غربالگری و رشد علم، میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان در حال کاهش است و افراد زیادی توانسته‌اند با دنبال‌کردن یک برنامه درمانی صحیح به زندگی خود ادامه دهند.

راه های مراقبتی در طول درمان سرطان پستان

اگرچه ممکن است زندگی با سرطان پستان گاهی چالش‌برانگیز باشد اما نکات مراقبتی زیر در زمان تشخیص و درمان سرطان سینه بسیار به شما کمک می‌کند.

  • استراحت کافی داشته باشید.
  • خوب غذا بخورید و در رژیم غذایی خود میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل را بگنجانید.
  • استرس خود را مدیریت کنید.
  • در صورت لزوم از پزشک یا مشاور برای رفع نگرانی‌های خود کمک بگیرید.

سرطان پستان چگونه پخش می‌شود؟

توده سرطانی زمانی پخش می‌شود که سکه سلول‌های سرطانی وارد خون یا سیستم لنفاوی می‌شوند و به قسمت‌های دیگر بدن انتقال پیدا می‌کنند.

عروق لنفاوی مایع لنفاوی را از سینه دور می‌کنند، اگر سلول‌های سرطانی بتوانند وارد رگ‌های لنفاوی شوند در غدد لنفاوی شروع به رشد می‌کنند و به گره‌های لنفاوی زیربغل، غدد لنفاوی پستانی داخلی نزدیک استخوان سینه و غدد لنفاوی فوق ترقوه و زیر ترقوه و قسمت‌های دیگر بدن منتقل می‌شوند.

پخش شدن توده سرطان سینه

چه عواملی باعث سرطان سینه می‌شود؟

پزشکان هنوز به طور قطعی نمی‌دانند چه چیزی در ابتدا سبب رشد غیرعادی و جهش سلول‌های سینه و ایجاد تومور سرطانی می‌شود. بااین‌وجود چندین عامل وجود دارد که شانس ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد. علت سرطان سینه می‌تواند یکی از عوامل زیر باشد:

  • سن

با افزایش سن، احتمال ابتلا به سرطان سینه افزایش پیدا می‌کند. افراد بالای ۵۰ سال، بیشتر در خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.

سن؛ عامل تاثیرگذار روی سرطان پستان

  • سابقه خانوادگی

اگر والدین، خواهر و برادر، فرزندان و بستگان نزدیک فرد، مبتلا به سرطان سینه باشند، خطر ابتلا به سرطان پستان افزایش می‌یابد.

  • جهش‌ ژنتیکی

تا ۱۵ درصد از افراد مبتلا به سرطان سینه به‌دلیل جهش‌های ژنتیکی به سرطان سینه مبتلا می‌‌شوند.

  • سیگار کشیدن

مصرف تنباکو به شکل‌های مختلف با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.

  • نوشیدن الکل و نوشابه‌های الکلی

نوشیدن الکل و نوشابه‌های الکلی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.

  • اضافه وزن

داشتن اضافه‌وزن و چاقی می‌تواند به‌طور بالقوه خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. طبق تحقیقات، زنانی که دارای شاخص توده بدنی ۳۰ و بالاتر هستند حدود ۰.۸ برابر، بیشتر از زنان دیگر به سرطان سینه مبتلا می‌شوند. علاوه بر این التهاب و جهش سلول‌های سرطانی در افراد چاق نسبت به زنان با وزن طبیعی، بیشتر و متفاوت‌تر است.

  • قرار گرفتن در معرض پرتو

افرادی که سابقه پرتودرمانی به‌ویژه در ناحیه سر، گردن یا قفسه سینه را دارند، با احتمال بیشتری با خطر ابتلا به سرطان سینه مواجه هستند.

علت سرطان پستان

  • سن شروع قاعدگی

شروع قاعدگی در سنین پایین‌تر از ۱۲ سالگی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را در آینده افزایش دهد.

  • زایمان اول در سنین بالاتر

به‌دنیا آوردن اولین فرزند در سنین بالاتر از ۳۰ سال خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد.

  • هورمون‌ درمانی

مصرف بعضی از داروهای هورمونی برای کنترل علائم یائسگی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را بیشتر کند. این خطر با مصرف داروهای هورمونی که ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند، مرتبط است. با قطع مصرف این داروها، احتمال بروز سرطان سینه کاهش پیدا می‌کند‌.

کلام آخر

سرطان سینه می‌تواند زندگی افراد، به ویژه زنان بالای ۴۰ سال را تحت تأثیر قرار دهد. علائم اولیه شامل تورم، تغییر شکل و رنگ پوست سینه و وجود برآمدگی است. تشخیص سرطان سینه از طریق معاینه و انجام آزمایش‌های ماموگرافی و سونوگرافی انجام می‌شود؛ اما با روش‌هایی مثل خودآزمایی ماهیانه پستان، اصلاح سبک زندگی، ورزش منظم و حفظ وزن مناسب می‌توان خطر ابتلا به این بیماری را کاهش داد.

آگاهی‌رسانی نسبت به سرطان سینه و راه‌های پیشگیری از آن می‌تواند جان‌ بسیاری از افراد را نجات دهد! خودآزمایی سینه و اطلاع از علائم اولیه، اولین گام برای پیشگیری از سرطان است. این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید و به افزایش آگاهی از این بیماری کمک کنید.

سوالات متداول سرطان سینه

آیا سرطان سینه درد دارد؟

اگرچه بیشتر سرطان‌های سینه همراه با درد نیست اما بعضی از انواع سرطان سینه می‌تواند دردناک باشد. اگر درد سینه شدید و ادامه‌دار باشد، بهتر است با پزشک متخصص مشورت شود.

آیا جراحی زیبایی سینه می‌تواند از عوامل ابتلا به سرطان پستان باشد؟

خیر، جراحی زیبایی سینه به طور مستقیم باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان نمی‌شود، اما ممکن است تشخیص را در برخی آزمایش‌ها پیچیده‌تر کند.

آیا پوشیدن سوتین ریسک ابتلا به سرطان سینه را بالا می‌برد؟

خیر، هیچ مدرک علمی معتبری نشان نمی‌دهد که پوشیدن سوتین خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد.

آیا انجام ماموگرافی عوارض دارد؟

گرچه هنگام انجام ماموگرافی در معرض دوز کمی از اشعه قرار دارید، اما این میزان بسیار پایین است و به ندرت ممکن است خطری ایجاد کند.

سرطان سینه با چه سرعتی گسترش پیدا می‌کند؟

میزان و سرعت پخش‌شدن سلول‌های سرطانی سینه به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع سرطان سینه، ارثی بودن یا نبودن آن، مرحله و میزان پیشرفت توده سرطانی می‌تواند در سرعت گسترش آن اثرگذار باشد.

آیا مردان هم به سرطان سینه مبتلا می‌شوند؟

بله مردان نیز ممکن است به سرطان سینه مبتلا شوند زیرا دارای بافت سینه هستند، البته شیوع سرطان سینه در مردان پایین است.

منابع: my.clevelandclinic.org، mayoclinic.org، cancer.org، cancer.org.au، neokare.co.uk، clevelandclinic.org،

اشتراک گذاری

نظر خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

تاثیر افزایش وزن روی سرطان پستان چیست؟

اضافه وزن و چاقی یکی از عوامل اصلی افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان هستند که می‌توانند تعادل هورمونی بدن را برهم بزنند و موجب رشد سلول‌های سرطانی…

همه چیز درباره تاثیر ورزش بر پیشگیری از سرطان پستان

همه ما بارها درباره فواید ورزش بر سلامتی شنیده‌ایم اما آیا می‌دانستید که ورزش روی پیشگیری از سرطان پستان بسیار زیاد است؛ طوری‌که می‌تواند خطر ابتلا به این…

رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از سرطان پستان

سرطان پستان، سالیانه با بیش از ۱.۲ میلیون مورد ابتلا در سطح جهان، یکی از شایع‌ترین و نگران‌کننده‌ترین بیماری‌ها در بین زنان است. در حالی که عوامل ژنتیکی…