چگونه به دختران خود مسائل پریود را آموزش دهیم و آن ها را آماده کنیم؟

با دخترهای‌مان راجع‌ به پریود حرف بزنیم

هر تغییری در زندگی هر کدام از ما ممکن است با اضطراب، هیجان یا ترس همراه باشد. حسی که منشاء آن روبه‌رو شدن با ناشناخته‌هاست. حالا بیایید فکر کنیم در چنین شرایطی آگاهی بیشتر نسبت به تمام ابعاد موضوع داریم، در این صورت قطعاً با خیال راحت‌تری خودمان را برای تجربه جدید آماده می‌کنیم. تجربه پریود برای دختران نوجوان هم چنین شرایطی به وجود می‌آورد. اولین پریود با تغییرات زیادی همراه است، تغییرات که نشان‌دهنده بلوغ و ورود به مرحله‌ای جدید از زندگی است. برای هر اتفاق مهم و بزرگی باید پیش‌زمینه چید و شرایط را مهیا کرد. پس خودتان را آماده کنید تا با دخترتان راجع‌به یکی از مهم‌ترین اتفاق‌های زندگی‌‌اش صحبت کنید. هرچند که ممکن است قبل از این چیزهایی از دوستان هم‌ سن‌وسالش شنیده باشد، اما همیشه صحبت‌های شما به عنوان پدر یا مادر می‌تواند احساس آرامش و اطمینان بیشتری به او بدهد.

این مساله را در نظر بگیرید که نیازی نیست همه اطلاعات را یک‌جا به او بدهید. این حجم از اطلاعات ممکن است او را گیج و سردرگم کند. پیشنهاد ما این است که صحبت راجع‌به این موضوع را به دو بخش قبل از اولین پریود و زمان اتفاق افتادن اولین پریود تقسیم کنید.

 

قبل از اولین پریود

 

چه زمانی برای حرف زدن در این مورد مناسب است؟

به مرور زمان و با وجود تغییراتی که در سیستم بدنی نسل جدید اتفاق افتاده است، دخترتان احتمالا بین سنین ۱۰ تا ۱۶ سالگی اولین پریودش را تجربه خواهد کرد. پس خیلی مهم است که قبل از اولین پریود با او صحبت کنید.

البته ممکن است با توجه به تغییراتی که در بدنش احساس می‌کند خودش پیش‌قدم بشود و سوال‌هایی بپرسد، این موقعیت خیلی خوبی است برای شروع صحبت، در غیر این صورت به او بگویید که دوست دارید راجع‌به بدن و سلامتی با هم حرف بزنید.

دختر کوچولوی شما بزرگ شده و پا به نوجوانی می‌گذارد و طبیعتاً خواسته‌ها، علایق و سلیقه او هم تغییر خواهد کرد. ممکن است تجربه این موقعیت برای شما هم کمی سخت باشد، چون این هم مساله‌ای جدید برای شماست. با روی باز از او استقبال کنید و بگویید که این اتفاق بخشی طبیعی و شگفت‌انگیز از بدن و زندگی یک زن است. برای جلوگیری از بروز نگرانی این نکته را ذکر کنید که بدن هر شخص متفاوت از دیگری‌ست و تغییرات بلوغ هم ممکن است برای هر فرد تفاوت داشته باشد. با این حرف او دیگر نگران دیر یا زود اتفاق افتادن بعضی از این تغییرات نخواهد بود.

 

حرف‌هایی که می‌خواهید بزنید را مرور کنید

شاید بد نباشد قبل از مکالمه، با دوست یا اطرافیان‌تان که با آن‌ها راحت هستید راجع‌به این موضوع صحبت کنید. نظرشان را بپرسید و از تجربه‌های مشابهی که داشته‌اند استفاده کنید. شاید نکته‌ مهمی را از قلم انداخته یا نادیده گرفته باشید.

 

از جزئیات باخبر باشید

به غیر از پریود، از تغییراتی که در بدنش به وجود خواهد آمد به بیانی ساده و قابل فهم با او صحبت کنید تا بدن خودش را کاملاً بشناسد و هیچ نگرانی راجع‌به این تغییرات نداشته باشد.

آرام باشید و او را تشویق کنید تا اگر سوالی دارد از شما بپرسد. مهم نیست اگر جواب بعضی از این سوال‌ها را ندانید. می‌توانید با وجود امکاناتی که در دسترس است، جست‌وجو کنید و در کنار هم نکته‌های جدیدی یاد بگیرید.

 

یک اتفاق مثبت

یادتان باشد که نباید از پریود تصویری منفی در ذهن دخترتان نقش ببندد. پس حرف‌های‌تان را خیلی مثبت بیان کنید. به او بگویید که پریود تجربه‌ای فوق‌العاده و طبیعی است و میلیون‌ها زن دیگر هم آن را تجربه می‌کنند. از مزیت‌های این اتفاق برایش صحبت کنید تا دیدی مثبت و احساسی خوب به پریود داشته باشد. از این راه هر استرسی را از او دور خواهید کرد.

 

در زمان اولین پریود

 

بهداشت پریود

صحبت درباره رعایت بهداشت در روزهای پریود را نباید فراموش کنید، چراکه ناآگاهی نسبت به آن ممکن است باعث بروز بیماری شود. علاوه بر این از مشکلاتی هم که در دوره پریود ممکن است به وجود بیاید حرف بزنید و از او بخواهید با دیدن هر نشانه غیرطبیعی حتماً شما را در جریان بگذارد.

 

علائم پریود

علائم جسمی و روحی که ممکن است در یک دوره با آن‌ها روبه‌رو شود را برایش توصیف کنید. قرار نیست به او احساس بد و منفی بدهید، اما او باید با دردهایی که به سراغش می‌آید هم آشنا شود. راه کنترل این علائم و مشکلات را هم به او آموزش دهید.

 

رابطه بین بارداری و پریود

از تغییرات هورمونی برای او بگویید و اینکه این تغییرات چرا و چطور می‌تواند منجر به بارداری شود. این موضوع می‌تواند درک او را بالا ببرد تا آگاهی بیشتری از وضعیت داشته باشد و در نتیجه از خودش بیشتر مراقبت کند.

حمایت شما از دختری که روزهای تازه‌ای را تجربه می‌کند، با احساس خوبی از ساعت‌ها و روزهایی که پشت سر می‌گذارد همراه می‌شود. تجربه‌ای که با قدرت از آن عبور می‌کند و خاطره‌ای خوش برایش به جا می‌گذارد تا آینده‌ای روشن در انتظارش باشد.

اشتراک گذاری
  • ناشناس 1402/12/08

    سلام
    باتشکر از این زحماتتون که برای بانوان میکشید و در دوران پریود کمک میکنید یا حرف زدن با فرزند درباره پریود رو راحت تر میکنید.

نظر خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط