جالب است بدانید به همان میزان که خوردن مواد غذایی مناسب بر پریود شما تاثیرگذار است، نخوردن یک سری از مواد غذایی هم کمککننده است. در واقع شما با نخوردن یک سری از مواد غذایی میتوانید علائم ناخوشایند پریود را کم کنید.
احتمالا شما هم در دوره پریود، حالتهای متفاوت و شاید آزاردهندهای را تجربه میکنید که این شرایط فقط مختص شما نیست بلکه تعداد زیادی از زنها در این دوره دچار علائمی مانند نفخ، خستگی، پرخوری، دردهای عضلانی و تغییراتی در خلق و خو میشوند. خوشبختانه این تغییرات قابل حل هستند و شما میتوانید با داشتن یک رژیم غذایی مناسب، علائم پریود را مدیریت کنید. پس ممنوعههای خوراکی را در دوران پریود جدی بگیرید تا این دوره را به راحتی سپری کنید. در ادامه به سوالاتی که ممکن است در ذهن شما ایجاد شده باشد، پاسخ میدهیم:
ممنوعههای غذایی در دوران پریود چیست؟ چه چیزهایی را نباید در دوران پریود بخوریم؟
بدن ما تحت تاثیر رفتار ماست. یکی از این رفتارهای موثر نوع تغذیه و برنامه غذایی روزانهای است که انتخاب میکنیم که روی سلامتی جسم و روح ما تاثیر زیادی دارد. اما یک سوال مهم وجود دارد؛ وقتی وضعیت بدن تغییر کند، باید برنامه غذایی روزانهمان را هم تغییر دهیم؟ جواب این سوال قطعاً مثبت است. اینجا میخواهیم به یکی از این تغییرات که هر زنی آن را تجربه میکند بپردازیم؛ پریود یک تغییر وضعیت بدنی است و مهمترین دلیل آن تغییرات هورمونی، خونریزی و تفاوتهایی است که این تغییر به وجود میآورد.
تغذیه غلط دوران PMS
یکی از نشانههای پریود و تغییرات هورمونی است، همه ما کموبیش مشکلاتی که در این دوره به وجود میآید را تجربه کردهایم، از دردهای بدنی گرفته تا فشارهای روحی و روانی. این یکی از همان موقعیتهایی است که نمیتوانیم نقش و تاثیر تغذیه را در آن نادیده بگیریم.
اگر هر روز، صبح خودتان را با یک لیوان قهوه شروع میکنید یا عادت دارید به خوردن غذاهای «سرخشده» بهتر است از همین الان به فکر انجام تغییراتی در برنامه غذایی خودتان برای روزهای پریود باشید.
مواد غذایی ممنوعه در دوره پریود
آشنایی با مواد غذایی مضر، میتواند در آگاهی و شناخت ما نقش تاثیرگذاری داشته باشد که در نتیجه بتوانیم انتخابهای درستی هم برای برنامه غذاییمان داشته باشیم، چون این مواد خوراکی میتوانند تاثیر منفی روی وضعیت روحی و جسمی ما در این دوران داشته باشد. در ادامه فهرستی از نبایدهای غذایی در دوران پریود را آوردهایم، سعی کنید در این دوران از خوردن مواد غذایی زیر پرهیز کنید:
مواد غذایی کافئیندار
کافئین از آن مواردی است که از چند جهت روی وضعیتمان در دوره پریود تاثیر میگذارد. کافئین میتواند سطح استرس و اضطرابی را که در این دوره تجربه میکنیم، افزایش دهد، ضمن اینکه باعث کمآبی بدن میشود و در نتیجه با توجه به تغییرات هورمونی که به وجود آمده است، باعث سردرد شود. کافئین ترشح اسید معده را بالاتر از حد نرمال میبرد و علاوه بر این باعث نفخ هم میشود. پس باید دور کافئین را در این چند روز خط کشید یا یک جایگزین مناسب مثل دمنوشها برای آن پیدا کرد.
قند و شکر
قند موجود در بعضی از مواد غذایی باعث افزایش اضطراب میشود و فرد را عصبی میکند. چرا؟! چون همیشه در مرحله اول بعد از مصرف شیرینی احساس خوبی به ما دست میدهد، اما بعد از آن سطح قند خون و در نتیجه آن انرژی افزایش پیدا میکند، این انرژی بعد از مدتی ناگهان فروکش میکند، منابع قند بدن تخلیه میشود و نتیجهاش این است که مضطرب، عصبی و حساس میشویم.
نه تنها غذاهای شیرین، بلکه منابع کربوهیدرات مثل نان سفید، برنج و ماکارونی هم در ترکیبات خودشان قند دارند.
نوشیدنیهای گازدار معده
بیشتر این نوشیدنیها حاوی مقدار زیادی قند مصنوعی هستند، علاوه بر این میتواند باعث نفخ، درد و تحریکپذیری بیشتر روده و معده شود. نوشیدنیهای طبیعی بهترین جایگزین برای این نوشیدنیهای گازدار هستند.
گوشت چرب و غذاهای سرخشده
چربیهای اشباعشده در تشدید علائم PMS نقش چشمگیری دارند که از این علائم میتوانیم به افزایش درد و حبس آب در بدن و در نتیجه نفخ اشاره کنیم. میتوانیم به جای گوشت چرب، ماهی و سبزیجات را جایگزین کنیم. استفاده از گردو، زیتون و دانههای روغنی علاوه بر تامین چربی مفید مورد نیاز بدن، التهاب را کاهش میدهند تا درد کمتری احساس کنید.
لبنیات
بعضی از لبنیات به دلیل وجود نوع خاصی از اسیدهای چرب میتوانند باعث افزایش انقباض رحم شوند که درد را افزایش میدهد. اگر نگران تامین کلسیم مورد نیاز بدنتان در این دوره هستید میتوانید با مصرف بعضی از مواد غذایی کلسیمدار مثل سبزیجات دارای برگهای سبز شامل اسفناج، کلم یا کلم بروکلی، لوبیا، نخودفرنگی، عدس، آجیل و سبزیجات، این نیاز را برطرف کنید.
غذاهای فرآوریشده سرشار از نمک
این دسته شامل تمام غذاهای کنسروی، گوشت و لبنیات فرآوریشده میشود که میزان مصرف آن در زندگی روزمره ما کم هم نیست. یکی از مواد اصلی تشکیلدهنده در این گروه، نمک است که باعث محبوس شدن آب در بدن و در نهایت نفخ شدید میشود. با توجه به دردهای شکمی در این روزها، نفخ میتواند به شدت آزاردهنده باشد. به جز کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده باید مصرف نمک را هم به حداقل رساند.
ایجاد تغییر در برنامه غذایی یا پیگیری و رعایت یک برنامه غذایی درست و سالم کار سختی است. به خصوص اگر به ماده غذایی خاصی از این لیست علاقه داشته باشیم یا آن را هوس کنیم، اما وقتی مصرف این مواد غذایی را مرور کنیم و متوجه تاثیرات منفی آن شویم، میبینیم که چقدر این انتخابها میتواند روی حال، احساس و نگاه و در کل عملکرد ما در زندگی تاثیر بگذارد.
الکل
الکل تحریکپذیری روحی و جسمی شما را در روزهای پریود بیشتر میکند و ممکن است دردهای عضلانی و تغییرات خلق و خویی را شدیدتر کند. از طرفی الکل موجب کمآبی بدن میشود و به همین جهت در بروز شدیدتر دردها تاثیر دارد. یکی از عوارض مصرف الکل، سردرد است که بسیاری از زنان در دوران پریود آن را تجربه میکنند، پس با نوشیدن الکل این حالت دو چندان میشود.
سخن آخر
همانطور که در این مقاله مشاهده کردید، بسیاری از مواد غذایی که به صورت روزانه استفاده میکنیم از نبایدهای غذایی در دوران پریود هستند که علائم آن را شدیدتر میکنند. در واقع ممکن است ما ناخواسته و بدون داشتن آگاهی کافی، روزهای پریود را برای خود سخت کنیم، در صورتی که با پرهیز از چند نوع مواد غذایی میتوانیم این دوران را به راحتی سپری کنیم. در این مقاله فهرستی از غذاهایی را که علائم ناخوشایند پریود را تشدید میکند در اختیار شما قرار دادیم تا با کنار گذاشتن آنها در پریود، این دوران را راحت مدیریت کنید.