بهداشت پریود یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که به دلیل شرم و خجالت آزادانه از آن صحبت نمی‌شود و یک تابو به حساب می‌آید.

 

بیشتر زنان اولین پریود خود را بین سنین 10 تا 15 سالگی تجربه می‌کنند و تا حدود 50 الی 55 سالگی ادامه می‌يابد که بیشتر از 50 درصد  میانگین طول عمر آن‌ها را شامل می‌شود.

 

هر ماه یک میلیارد و 800 میلیون نفر در سراسر جهان پریود می‌شوند. یعنی روزانه 800 میلیون زن در دنیا پریود می‌شوند که 26 درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. اما از این بین، میلیون‌ها نفر نمی‌توانند چرخه پریود خود را به شیوه‌ای درست و سالم مدیریت کنند.

 

زنان برای داشتن یک دوره پریود سالم و مطمئن نیاز به دسترسی به امکانات بهداشتی، آب تمیز و محصولات پریود مقرون به صرفه و ایمن دارند. اقدامات بهداشتی ضعیف در دوران پریود می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی به همراه داشته باشد. سلامت قاعدگی صرفا یک مسئله بهداشتی نیست؛ بلکه حق طبیعی هر زن در سراسر جهان است. با اینکه توانایی مراقبت از بدن هنگام پریود بخشی ضروری از زندگی هر فرد را شامل می‌شود، در مجموع، حدود 500 میلیون نفر در جهان به محصولات و امکانات کافی برای مدیریت بهداشت پریود دسترسی ندارند. 

 

بهداشت نامناسب پریود در سراسر جهان ناشی از عدم آموزش، شرم و وجود تابویی حول محور پریود و دسترسی محدود به امکانات بهداشتی پریود است. وجود این مشکلات، علاوه بر تاثیر منفی بر اعتماد به نفس و رشد شخصی،‌ فرصت‌های بی‌شماری را نیز از آن‌ها برای شکوفایی توانمندی‌های خود دریغ می‌کند.

 

در فرهنگ ما نیز مانند سایر کشورها، پریود تابویی اجتماعی است و به دلیل شرم و خجالت درباره آن صحبت نمی‌شود. همین موضوع نیز دسترسی به نواربهداشتی و حمل آن را تا حدی سخت می‌کند. طوری که افراد آن را پنهان می‌کنند، در پلاستیک سیاه می‌گذارند و حتی در بعضی از مغازه‌ها نیز دور از سایر کالاها در جایی مخفی قرار داده می‌شود.

 

متاسفانه به دلیل تابو بودن این موضوع، دسترسی به آموزش برای آن‌ها سخت شده و ممکن است به دلیل این باور غلط، تجربه پریود برای‌شان با رنجی بزرگ و احساس گناه همراه باشد. در حالی که پریود موضوعی کاملاً طبیعی است که باید قبل از رسیدن به بلوغ و اولین پریود به خوبی درباره آن آموزش داده شود. باید بدون شرم و خجالت یا هر احساس دیگری درباره آن صحبت شود تا افراد بتوانند فارغ از جنسیت این موضوع را درک کنند و شرایط را تا حد امکان برای تجربه پریود راحت فراهم سازند. حال چه صحبت درباره آن و شنیدن احساسات مختلف زنان در این زمان باشد؛ چه مرخصی پریود برای همکاران زن؛ چه خریدن نواربهداشتی و …

 

بنا بر آمار، جمعیت زنان ایرانی بین 10 تا 50 ساله حدود 27 میلیون نفر است که 24 میلیون نفر آن‌ها مصرف کننده بالقوه نوار بهداشتی هستند.

 

با تمامی این حرف‌ها، پریود موضوعی است که پیوسته جهان در تلاش برای عادی‌سازی آن بوده و به همین منظور تاریخ 7 خرداد معادل 28 می را به‌عنوان روز جهانی پریود نام‌گذاری شده است. دلیل نام‌گذاری این روز، 28 روزه بودن فواصل هر چرخه قاعدگی و 5 روزه بودن پریود به طور متوسط است. هدف این روز تاکید بر اهمیت دسترسی به اطلاعات درست، دسترسی به محصولات مناسب، و فرهنگ‌سازی و عادی‌سازی امر طبیعی پریود است.

 

روز جهانی بهداشت پریود فرصت خوبی است تا به اهمیت این امر طبیعی از رشد جسمانی پرداخته شود و تلاشی همگانی در راستای آگاهی و آموزش درباره بهداشت قاعدگی برای ساختن دنیایی بهتر برای زنان شکل گیرد.

 

مای لیدی نیز در راستای ماموریت خود طی 22 سال تلاش و فعالیت برای ارتقای بهداشت و دانش پریود و ایجاد دسترسی همگانی به محصولات پریرود تلاش نموده و توانسته به دستاوردهای درخشانی برسد. 

 

این تازه اول راه ماست؛ مسیر ما برای دستیابی همگانی به دانش و محصولات پریود طولانی اما دست‌یافتنی است. 

امسال هم در راستای مسیری که در پیش گرفته‌ایم، از تمامی مردم دعوت می‌کنیم، فارغ از جنسیت، با روایت تجربه‌های شخصی خود در رابطه با پریود، در کنار هم قدمی دیگر برای عادی‌سازی و ترویج فرهنگ درست حول این امر کاملا طبیعی برداریم.

 

سال‌‌هاست از پریود گفته‌ایم و می‌گوییم.

 

تو هم #ازپریودبگو.

 

اشتراک گذاری

نظر خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

علائم و روش‌های درمان سندروم پیش از قاعدگی (PMS)

PMS یا سندرم پیش از قاعدگی، یک اختلال شایع در میان زنان و همراه با علائم جسمی و روحی است که در هر فرد به اشکال مختلف دیده…

علت پریود شدن به فاصله دو هفته و راه‌های درمان آن

پریود شدن دوبار در یک ماه یا به فاصله ۱۰ روز، می‌تواند برای بسیاری از زنان نگران‌کننده باشد. گاهی تغییرات هورمونی، استرس و فشارهای روانی یا شرایط خاص…

تفاوت لایه رویی همیشه خشک و به‌نرمی ابریشم در نوارهای بهداشتی

انتخاب نوار بهداشتی مناسب یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که روی راحتی و سلامت زنان در دوران پریود تأثیر می‌گذارد. در حالی‌که اکثر افراد به میزان جذب و…