آیا در طول بارداری پریود می‌شویم؟

اگر بخواهیم در یک کلمه به این سوال جواب بدهیم که: آیا پریودی در بارداری ممکن است؟ باید بگوییم خیر. بارداری یعنی بارور شدن تخمکی که از تخمدان آزاد شده و در رحم در حال لانه‌گزینی است. پس دیگر خبری از ریختن پوشش داخلی رحم و خون‌ریزی هم نیست. اما نگران نشوید. اگر پریودی در ماه اول بارداری را تجربه کردید، باید بگوییم این موضوع کاملا طبیعی است.

بسیاری از زنان ممکن است در ماه‌های اول بارداری خون‌ریزی را تجربه کنند. اما دیگر نمی‌توان اسم این خون‌ریزی را پریود گذاشت. این خون‌ریزی‌ها یا لکه‌بینی‌ها به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتند که در ادامه این دلایل را بررسی می‌کنیم.

مراحل خون‌ریزی پریود

اولین مرحله خون‌ریزی پریود زمانی شروع می‌شود که تخمک بارور نشود. این موضوع یعنی بارداری اتفاق نیفتاده و هم‌زمان سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون کاهش پیدا می‌کند. این یعنی پوشش ضخیمی که رحم ایجاد کرده هم دیگر نیاز نیست و شروع به ریزش می‌کند. نتیجه این اتفاق‌ها این است که شما ترکیبی از خون، مخاط و بافت رحم را مشاهده می‌کنید. به طور متوسط هر زنی بین سه تا ۱۰ روز و متوسط پنج روز (منبع: دانشنامه هرلایف) در ماه پریود می‌شود.

آیا پریود در زمان بارداری ممکن است؟

بعضی از زنان ممکن است در دوران بارداری خون‌ریزی واژینال را تجربه کنند. اما باید گفت امکان پریود شدن در دوران بارداری وجود ندارد و تنها زمانی که باردار نیستید، قاعدگی اتفاق می‌افتد. گفتیم که هر ماه در بدن زنان تخمک‌گذاری اتفاق می‌افتد؛ به این شکل که تخمدان یک تخمک آزاد می‌کند تا اسپرم آن را بارور کند.

در همین زمان هم دیواره رحم برای کاشت تخمک بارور شده ضخیم می‌شود و همه این‌ها باعث بارداری می‌شوند. اما اگر تخمک بارور نشود، از بین می‌رود و به همراه دیواره رحم از طریق واژن از بدن خارج می‌شود. پس امکان پریود شدن در دوران بارداری به هیچ عنوان وجود ندارد. چون در بارداری تخمک‌گذاری اصلا اتفاق نمی‌افتد و هیچ تخمکی آزاد نمی‌شود.

علائم پریود در بارداری

اگرچه به این اشاره کردیم که زنان در دوران بارداری پریودشان متوقف می‌شود. اما همچنان ممکن است علائم و خون‌ریزی‌هایی را تجربه کنند. این خون‌ریزی‌ها همیشه خطرناک نیستند، اما باید علت آن را بدانید تا اگر نیاز شد به پزشک مراجعه کنید. اما پریود در بارداری چگونه است؟

گاهی اوقات پیش می‌آید که شما در اوایل بارداری علائمی مشابه پریود را تجربه می‌کنید. باید گفت بسیاری از علائم بارداری بسیار شبیه به پی‌ام‌اس است و اکثر زنان درد پریودی در بارداری را تجربه می‌کنند و به دنبال راهکارهایی برای کاهش درد پریود (لینک شود به مقاله «راهکارهای سریع و آسان کاهش درد پریود») هستند. از علائم مشترک پریود و بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس درد در سینه‌ها
  • لکه‌بینی
  • اختلالات خلقی
  • حالت تهوع (لینک شود به مقاله «حالت تهوع پریودی چیست؟»)
  • گرفتگی عضلات

دلایل خون‌ریزی در دوران بارداری

اغلب خون‌ریزی‌ها در سه ماه اول بارداری بیشتر از سه ماه دوم یا سوم اتفاق می‌افتند. به طور کلی اکثر زنان در طول این سه ماه لکه‌بینی دارند. پریود در بارداری ماه اول و حتی ماه‌های آخر می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. دلایلی مثل:

  • لانه‌گزینی

لانه گزینی یکی از مهم‌ترین مراحل بارداری است که بعد از لقاح تخمک و اسپرم اتفاق می‌افتد. در این مرحله نطفه برای گرفتن اکسیژن و مواد غذایی به دیواره رحم می‌چسبد که این اتفاق باعث بروز خون‌ریزی خفیفی می‌شود. بسیاری از زنان در این مرحله هنوز تست بارداری نداده‌اند و این لکه‌بینی‌ها با پریود اشتباه گرفته می‌شوند. با این حال این مدل خون‌ریزی از پریود سبک‌تر است و بعد از چند روز برطرف می‌شود.

  • تغییرات دهانه رحم

مدت کمی بعد از بارداری بعضی از زنان لکه‌بینی‌هایی را تجربه می‌کنند. دلیل بروز این لکه‌بینی‌ها گاهی تغییراتی است که در دهانه رحم ایجاد می‌شوند. به‌خصوص اگر بعد از رابطه جنسی باشد. اما تا وقتی که هیچ عفونتی وجود نداشته باشد، نیازی به نگرانی نیست.

  • رابطه جنسی

داشتن رابطه جنسی در اواسط و اواخر بارداری چون باعث افزایش حساسیت بافت دهانه رحم و واژن می‌شود، می‌تواند لکه‌بینی یا خون‌ریزی خفیفی را ایجاد کند.

  • زایمان زودرس

منظور از زایمان زودرس به دنیا آمدن کودک قبل از هفته ۳۷ بارداری است. انقباضاتی که در این زمان در رحم اتفاق می‌افتد، باعث حرکت جنین به سمت پایین می‌شوند. همین موضوع باعث خون‌ریزی یا ترشحات زیاد واژن می‌شود. از علائم دیگر زایمان زودرس می‌توان به کمردرد، گرفتگی عضلات شکم، تغییر در ترشحات واژن و احساس فشار در واژن اشاره کرد.

  • جفت سرراهی

جفت معمولا در نیمه بالایی رحم قرار دارد. اما زمانی که در پایین رحم قرار بگیرد و راه خروجی آن را مسدود کند، جفت سررراهی اتفاق می‌افتد. این اتفاق هیچ علائم دیگری هم جز خون‌ریزی ندارد و می‌تواند مانع زایمان شود. در صورت بروز علائم جفت سرراهی بهتر است هرچه زودتر به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • جدا شدن زودرس جفت

این اتفاق معمولا در اواخر بارداری و کمی قبل از تولد نوزاد رخ می‌دهد. در این اتفاق جفت قبل از موعد خود شروع به جدا شدن از دیواره رحم می‌کند. از علائم آن می‌توان به خون‌ریزی شدید و گرفتگی عضلات شکم و معده اشاره کرد. درصورتی که در این مرحله خون‌ریزی بروز پیدا کرد، بهتر است قبل از هر اقدامی به پزشک متخصص مراجعه کنید.

  • پارگی رحم

پارگی در رحم زمانی اتفاق می‌افتد که فرد قصد زایمان طبیعی داشته باشد. این موضوع باعث پاره شدن دیواره رحم و سر خوردن جنین به داخل شکم و خون‌ریزی می‌شود. این عارضه اورژانسی است و هرچه سریع‌تر باید به پزشک مراجعه شود.

  • علل دیگر

گاهی بعضی از زنان در طول بارداری خون‌ریزی‌های شدیدی را تجربه می‌کنند که به پریود (لینک شود به مقاله «پریود چیست و چرا زنان پریود می‌شوند؟») شباهت زیادی دارد. این خون‌ریزی‌ها می‌توانند نشانه‌ای از مشکلاتی مثل موارد زیر باشند:

  • حاملگی خارج رحم
  • عفونت
  • سقط جنین
  • بارداری مولار
  • بیماری تروفوبلاست بارداری

آیا خون‌ریزی در بارداری باعث سقط جنین می‌شود؟

خون‌ریزی در دوران بارداری معمولا به عنوان یک علامت هشدار شناخته می‌شود. اما همیشه نشان دهنده اتفاق بدی نیست. بسیاری از زنان تجربه لکه‌بینی در سه ماه اول بارداری را داشتند و نوزادان سالمی هم به دنیا آوردند. اما همیشه یادتان باشد که اگر در دوران بارداری خون‌ریزی دارید، به چیز دیگری غیر از پریود مربوط است و فراموش نکنید که هر چیز غیرطبیعی در دوران بارداری نیاز به بررسی پزشک دارد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

از آن‌جایی که امکان پریود شدن در دوران بارداری وجود ندارد، خیلی مهم است که هر لکه‌بینی یا خون‌ریزی که دارید را جدی بگیرید. اگر این خون‌ریزی با علائم دیگری همراه باشد، می‌تواند نشان‌دهنده مشکل جدی باشد و بهتر است در صورت وجود این علائم به پزشک مراجعه کنید. علائمی مثل:

  • گرفتگی و درد
  • غش یا سرگیجه
  • خروج لخته به همراه خون‌ریزی شدید
  • درد شدید در لگن و معده

کلام آخر

در یک کلام باید گفت امکان پریود شدن در بارداری وجود ندارد. اما بعضی از زنان در سه ماه اول بارداری علائم مشابه پریود را تجربه می‌کنند. علائمی مثل خو‌ن‌ریزی خفیف و کوتاه مدت، گرفتگی‌های خفیف، احساس خستگی و احساس درد در پایین کمر.

این علائم نشان دهنده آماده شدن بدن برای زایمان است. درصورتی که هر کدام از آن‌ها شدید بود یا برای مدت طولانی رفع نشد، بهتر است موضوع را پیگیری کنید و به پزشک متخصص مراجعه کنید.

منابع

https://flo.health/menstrual-cycle/health/period/can-you-be-pregnant-and-still-have-a-period

 

اشتراک گذاری

نظر خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

نوار بهداشتی ضد بو چیست و چه تفاوتی با نوار بهداشتی معطر دارد؟

همه ما به‌دنبال راحتی بیشتر در دوران پریود هستیم و همان‌طور که می‌دانیم انتخاب نوع نوار بهداشتی می‌تواند بیش از آنچه تصور می‌کنیم روی پوست و راحتی ما…

فازهای چرخه قاعدگی | در فازهای مختلف چرخه پریود چه اتفاقاتی می‌افتد؟

چرخه پریود یا سیکل قاعدگی هر زن از زمان بلوغ او شروع می‌شود و تا یائسگی ادامه پیدا می‌کند. از روز اول خونریزی هر ماه تا روز اول…

چگونه بهترین نوار بهداشتی مناسب ورزش را انتخاب کنیم؟

دوران پریود هر ماه مهمان بدن ما زنان است و بخش جدانشدنی از زندگی‌مان محسوب می‌شود اما نباید مانعی برای فعالیت‌های روزمره از جمله ورزش‌کردن، پیاده‌روی و ……