راهنمای انتخاب بهترین روتین پوستی در دوران پریود

دوران پریود برای بسیاری از زنان با تغییرات هورمونی همراه است که می‌تواند روی سلامت و ظاهر پوست تأثیر بگذارد. با این‌‌حال، خیالتان راحت! با کمی مراقبت از پوست در دوران قاعدگی و توجه بیشتر به آن، می‌توانید از تیره شدن پوست یا هر نوع لک صورت جلوگیری کنید.

در ادامه این مقاله از مای‌لیدی یک راهنمای انتخاب روتین پوستی مناسب در دوران پریود را در اختیارتان می‌گذاریم و نکات مفیدی را برای داشتن پوستی سالم و درخشان در دوران پریود ارائه می‌دهیم.

آشنایی با تغییرات هورمونی در دوران پریود

اولین قدم برای داشتن روتین پوستی مناسب در دوران پریود، شناخت تغییراتی است که در بدن رخ می‌دهد. پوست ما ویترینی از فعالیت‌های درونی بدن ماست، بنابراین بسیار اهمیت که تغییرات حاصل از پریود را به‌خوبی بشناسیم و بدانیم هر کدام چگونه پوست ما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. از جمله تغییرات هورمونی که در دوران قاعدگی رخ می‌دهند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش استروژن

در دوران پریود با کاهش چشمگیر سطح استروژن مواجه می‌شویم. استروژن به حفظ رطوبت پوست کمک می‌کند، بنابراین کاهش سطح استروژن در دوران قاعدگی، پوست را خشک‌تر و کم‌آب‌تر می‌کند.

افزون بر این استروژن نقش مهمی در تولید کلاژن و الاستین دارد که به حفظ استحکام و انعطاف‌پذیری پوست کمک می‌کنند. با کاهش سطح استروژن، تولید این پروتئین‌ها کاهش پیدا می‌کند و پوست نازک‌تر و حساس‌تر می‌شود.

افت سطح پروژسترون

افت میزان پروژسترون در دوران قاعدگی می‌تواند باعث التهاب پوست شود و همین موضوع باعث قرمزی، تحریک و حساسیت بیشتر پوست می‌شود، بنابراین پوست حساس ما در این دوران به مراقبت بیشتری احتیاج دارد.

روتین پوستی در پریود

—روتین پوستی در پریود—

پروستاگلاندین‌ها

پروستاگلاندین‌ها واسطه‌های شیمیایی هستند که در دوران قاعدگی در بدن زنان ترشح می‌شوند. پروستاگلاندین‌ها می‌توانند باعث التهاب و درد شوند که ممکن است بر سلامت پوست نیز تأثیر می‌گذارد. احتمالا در این بازه زمانی احساس کنید پوستتان کدر، خشک و پوسته‌پوسته شده است.

علاوه بر تغییرات هورمونی برخی دلایل دیگر مانند تغذیه نامناسب، برهم‌خوردن چرخه خواب و استرس هم می‌تواند بر سلامت و شادابی پوست شما اثرگذار باشد. استرس می‌تواند علائم PMS و مشکلات پوستی را تشدید کند، پس بهتر است از تکنیک‌های آرامش‌بخش مانند یوگا یا مدیتیشن برای کاهش استرس کمک بگیریم.

علاوه بر مدیریت استرس، مصرف غذاهای سالم و مغذی هم می‌تواند به سلامت پوست کمک کند. هرچه در دوران پریودی از غذاهای چرب، فراوری شده و حاوی قندهای مصنوعی کمتر استفاده کنید، پوست شاداب‌تری خواهید داشت.

مشکلات پوستی رایج در دوران پریود

وقتی خونریزی پریود شروع می‌شود عموما شاهد پیدا شدن چندتایی مهمان ناخوانده روی پوست هستیم. آشنایی با این مشکلات پوستی رایج به ما در انتخاب بهترین محصول مراقب پوست کمک می‌کند. در این بخش به بررسی رایج‌ترین مشکلات می‌پردازیم:

آکنه

افزایش سطح هورمون‌های مردانه یعنی آندروژن‌ها در اواخر دوره فولیکولار و اوایل فاز لوتئال، می‌تواند منجر به افزایش تولید چربی و انسداد منافذ پوست شود. وقتی منافذ بسته شوند، محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها ایجاد می‌شود که نتیجه آن ظاهرشدن آکنه روی پوست در دوران پریودی است. شدت این آکنه‌ها باتوجه‌به نوع پوست هر شخص و تعادل هورمونی بدن متغیر است.

خشکی پوست

کاهش سطح استروژن و پروژسترون در اواخر دوره لوتئال می‌تواند منجر به کاهش تولید چربی و خشکی پوست شود، به همین دلیل در دوران پریودی حتی پس از شستشوی صورت با آب، احساس کشیدگی پوست می‌کنید.

پاکسازی پوست در دوره پریود

—پاکسازی پوست در دوره پریود—

قرمزی و حساسیت

نوسانات هورمونی و افزایش جریان خون به پوست می‌تواند باعث قرمزی و حساسیت آن شود. پوست در دوران پریودی کمی نازک‌تر و حساس‌تر شده و از حالت ارتجاعی آن کم می‌شود.

تشدید سایر مشکلات پوستی

اگر از پیش با مشکل پوستی خاصی درگیر بوده‌اید، تغییرات هورمونی در دوران پریود می‌تواند علائم این مشکلات پوستی مانند اگزما، روزاسه یا پسوریازیس را بدتر کند. یادتان باشد که در اغلب اوقات بروز این مشکلات پوستی در دوران پریود کاملا طبیعی است و با کمی مراقبت و توجه می‌تواند به‌خوبی کنترل شود.

مقاله مرتبط:
جوش پریودی چیست و پریود نامنظم چطور روی جوش صورت تاثیر می‌گذارد؟
در زمان پی‌ام‌اس (PMS) هنگامی که بدخلق شده‌اید، نفخ دارید و گرفتگی عضلات کلافه‌تان کرده، شاید موضو ... مطالعه

بهترین روتین پوستی در دوران پریود

برای داشتن پوستی شاداب و به‌حداقل‌رساندن مشکلات پوستی در دوران قاعدگی لازم است روتین پوستی مناسبی برای خودمان انتخاب کنیم که مطابق با نیازهای پوست ارزشمندمان در این روزها باشد. یک روتین پوستی خوب، روتینی است که به پوست کمک کند در بهترین حالتش باشد. در ادامه به ویژگی‌های یک روتین پوستی مناسب برای روزهای پریودی اشاره می‌کنیم:

پاک‌سازی ملایم

پوست را دو بار در روز با شوینده‌ای ملایم و بدون عطر شستشو دهید. از مصرف شوینده‌های قوی یا صابون‌ها خودداری کنید، چون می‌توانند پوست شما را خشک‌تر کنند.

انتخاب مرطوب‌کننده سبک

استفاده مرتب از مرطوب‌کننده مناسب نوع پوست خود می‌تواند به کاهش خشکی و کشیدگی پوست کمک کند. مرطوب‌کننده باعث حفظ رطوبت پوست می‌شود و از خشکی و تحریک آن جلوگیری می‌کند. هنگام انتخاب مرطوب‌کننده توجه کنید که محصول سنگین، چرب یا حاوی سیلیکون و دایمتیکون نباشد، زیرا می‌تواند منافذ را مسدود کند و باعث ایجاد جوش شود.

لایه‌برداری ملایم

وقتی پریود هستیم و پوست‌مان را در آینه بررسی می‌کنیم ممکن است متوجه ‌شویم که درخشش طبیعی پوستمان کاهش‌یافته است. برای برگرداندن شادابی به پوست، یک یا دو بار در هفته از یک لایه‌بردار بسیار ملایم برای ازبین‌بردن سلول‌های مرده پوست و شفاف‌تر شدن آن استفاده کنید. بسیار مهم است که از لایه‌بردارهای قوی یا شیمیایی استفاده نکنید، زیرا پوست نازک‌تر است و احتمال آسیب‌دیدن آن بالا می‌رود.

استفاده از محصولات ضد جوش

اگر در دوران پریود دچار جوش و آکنه می‌شوید، می‌توانید از محصولات ضد جوش موضعی مانند ژل یا کرم بنزوئیل پروکسید یا سالیسیلیک اسید استفاده کنید. جوش‌های صورت را دست‌کاری نکنید و اجازه بدهید کرم‌های ضد جوش التهاب آکنه را از بین ببرد.

مراقبت از پوست در دوران پریود

—مراقبت از پوست در دوران پریود—

محافظت در برابر آفتاب

استفاده از ضدآفتاب مناسب در دوران پریود مهم‌تر از هر زمان دیگری است، زیرا پوست آسیب‌پذیرتر و حساس‌تر است و ممکن است به‌راحتی  دچار آسیب شود. با این حساب ضروری است همیشه از کرم ضدآفتاب با SPF حداقل ۳۰ استفاده کنید تا از پوست در برابر اشعه مضر UV محافظت کرده باشید.

آبرسانی کافی به پوست

محصولات آبرسان با به دام انداختن رطوبت در پوست، به حفظ شادابی و رفع کدری پوست کمک می‌کنند، بنابراین باید در روتین پوستی دوران پریود جایگاه ویژه‌ای داشته باشند. همچنین نوشیدن آب فراوان و مصرف سبزی‌های تازه به هیدراته شدن بدن و پوست شما کمک می‌کند و علائم کم‌آبی را کاهش می‌دهد.

استفاده از ضدالتهاب‌ها

در روزهای پریودی باید توجه ویژه‌ای به محصولات ضدالتهاب داشته باشیم. پوست ما یکی از مهم‌ترین سدهای دفاعی بدنمان است، التهاب می‌تواند این سد را ضعیف کند و ما را در معرض آسیب‌های پوستی مختلف قرار دهد. کرم‌ها و ماسک‌های ضدالتهاب می‌توانند در روزهای پریود، محافظ پوست شما باشند.

ماسک ضد التهاب

—ماسک ضد التهاب—

ویتامین C

در روتین پوستی دوران پریودتان حتما محصولات حاوی ویتامین C را بگنجانید. ویتامین سی به تولید کلاژن کمک کرده و از پوست در مقابل رادیکال‌های آزاد و آلودگی‌های محیط محافظت می‌کند. این آنتی‌اکسیدان قوی به پوستتان شادابی دوباره می‌بخشد. البته پیش از استفاده حتما مطمئن شوید که پوست شما به ویتامین سی حساسیت نداشته باشد.

با کمی مراقبت و توجه، می‌توانیم در دوران قاعدگی نیز پوستی سالم و درخشان داشته باشیم. تنها کافی است بدانیم هر پوستی منحصربه‌فرد است و ممکن است به روتین پوستی متفاوتی در دوران پریود نیاز داشته باشد. به بدن‌تان توجه کنید و از محصولاتی استفاده کنید که اثرات بهتری روی پوست شما دارند.

پیشنهاد می‌شود در روزهای قاعدگی از لیزر موهای زائد یا اپیلاسیون خودداری کنید؛ زیرا هم پوست حساس‌تر است و هم آستانه درد شما ممکن است تا حدی کمتر باشد.

کلام پایانی

تغییرات هورمونی که در طول چرخه قاعدگی رخ می‌دهند، نقش اصلی را در ایجاد تغییرات پوستی در دوران پریود ایفا می‌کنند. این تغییرات گاهی اجتناب‌نا‌پذیر هستند، اما می‌توان به‌راحتی و با داشتن یک روتین پوستی مناسب، از سلامت و شادابی پوست محافظت کرد. به‌خاطر داشته باشید که در این دوران، هم با خود و هم با پوستتان مهربان باشید؛ زیرا مراقبت و لطافت معجزه می‌کند.

منابع: simplyclinics، mybellabotanicals، drterryloong

اشتراک گذاری

نظر خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

نوار بهداشتی ایرلید چیست و چه ويژگی‌هایی دارد؟

انتخاب یک نوار بهداشتی مناسب می‌تواند تجربه روزهای پریود را به‌طرز چشمگیری بهبود ببخشد. با پیشرفت فناوری‌های بهداشتی، دیگر نیازی به تحمل نوارهای بهداشتی ضخیم یا مشبک نیست.…

علت و علائم تغییرات هورمونی در دوران پریود

شاید بسیاری از ما فقط به خونریزی و دردهای فیزیکی دوران قاعدگی فکر می‌کنیم اما تغییرات هورمونی که در این دوران در بدن‌ ما رخ می‌دهد، تأثیرات عمیق‌تری…

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) چیست و چطور درمان می‌شود؟

گاهی افزایش وزن ناگهانی، پریودهای نامنظم، جوش‌ و آکنه پوستی، ریزش مو یا افزایش موهای زائد روی صورت ممکن است به‌دلیل سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) باشد؛ یک…