PMS یا سندرم پیش از قاعدگی، یک اختلال شایع در میان زنان و همراه با علائم جسمی و روحی است که در هر فرد به اشکال مختلف دیده…
درد در دوران پریود، زندگی خانمها را تحت تاثیر خود قرار میدهد. بعضی از زنان گرفتگیهایی خفیف و سبک تجربه میکنند؛ در حالی که بعضی دیگر، دردهای شدیدی به سراغشان میآید و به روند نرمال زندگی آنها آسیب میزند.
اگر درد پریود شما را خسته کرده است، باید بگوییم راهکارهایی برای کاهش درد پریود وجود دارند که به شما کمک میکنند تا به زندگی پرمشغله خود برگردید.
درد پریود چگونه است؟
دردهای ضرباندار یا گرفتگی در قسمتهای تحتانی شکم، درست قبل پریود یا در طول دوره که بسیاری از خانمها به آن دچار میشوند، همان درد پریود است. برای بعضی از خانمها این درد صرفا اذیت کننده است. اما برای بعضی دیگر، میتواند به اندازهای شدید باشد که هر ماه از فعالیتهای روزمره خود عقب بمانند.
ابتلا به بیماریهایی مانند اندومتریوز یا فیبرومهای رحمی میتوانند باعث ایجاد درد شوند. درمان علت اصلی درد پریود، بهترین راه برای کاهش این درد است. درد پریودی که ناشی از بیماری نیست، با افزایش سن کاهش و اغلب پس از زایمان بهبود مییابد.
فقط درد نیست که خانمها را میتواند در دوران پریود آزار دهد. موارد دیگری مانند حالت تهوع پریود هم وجود دارد که خانمها در مدت پریود خود ممکن است آن را تجربه کنند.
راهکارهای کم کردن و کاهش سریع درد پریود
بهتر است راههای مختلفی که برای درمان درد پریود وجود دارد را امتحان کنید تا ببینید کدام یک از آنها به شما در کاهش درد پریودتان کمک میکند. برای کاهش سریع درد، به موقع اقدام کردن هم تاثیر دارد.
بعضی از راههای درمان درد پریود به شرح زیر است:
- انجام ورزش یوگا
- مصرف مکملهای ویتامین
- کنترل بارداری
- حمام با آب گرم
- گذاشتن حوله داغ
- ورزشهای هوازی با شدت کم تا متوسط
راهکارهای خانگی درمان درد پریود
برای کم کردن درد پریود خفیف و موقت، بعضی از درمانهای خانگی میتواند کمک کننده باشد. مانند:
-
کمپرس گرما
قرار دادن یک کمپرس یا حوله گرم روی شکم و پهلو میتواند درد را تسکین دهد. طبق یک بررسی در سال ۲۰۱۸، نشان داده شده که استفاده از گرما برای کاهش درد، بهاندازه مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDS) موثر است. همچنین میتواند عوارض جانبی کمتری داشته باشد. با این حال، در این بررسی اشاره کردهاند که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است و نتایج قطعی نیست.
-
ماساژ با روغن
حدود ۲۰ دقیقه ماساژ درمانی، برای کم کردن درد پریود میتواند موثر باشد.
ماساژ درمانی برای پریود، به معنای فشار دادن نقاط خاصی از بدن است، در حالی که دستهای درمانگر در اطراف شکم، پهلو و کمر حرکت میکنند. اضافه کردن روغنهایی خاص برای سبکی از ماساژ، به نام آروماتراپی یا رایحه درمانی ممکن است کمک بیشتری به کاهش درد شما کند.
بعضی از روغنهای کمک کننده عبارت است از:
- اسطوخودوس
- نعناع
- گل سرخ
- رازیانه
یادتان باشد همیشه روغنهای گفته شده را با یک روغن حامل مانند روغن هسته انگور یا بادام شیرین، رقیق کنید.
-
دوری از بعضی غذاها و نوشیدنیها
یک ایده مناسب برای کاهش درد در دوران پریود، دوری از نوشیدنیها و غذاهایی است که باعث ایجاد نفخ میشوند. بعضی از این موارد عبارت است از:
- غذاهای چرب
- نوشیدنیهای گازدار
- کافئین
- غذاهای شور
برای مثال میتوانید چای زنجبیل، نعناع یا آب جوشی که با لیمو طعمدهی شده را در برنامه خود جایگزین کنید.
-
افزودن گیاهان در رژیم غذایی
گیاهان مختلفی مانند بابونه یا رازیانه، دارای ترکیبات ضد التهاب و گرفتگی در درون خود هستند که میتوانند انقباضهای عضلات را کاهش دهند. همچنین برای آشنایی بیشتر درباره داروهای گیاهی که به پریود شدن کمک میکنند، میتوانید مقاله دارو های گیاهی برای پریود شدن را مطالعه نمایید.
-
چای بابونه
یک بررسی در سال ۲۰۱۲ نشان داده است که چای بابونه، سطح گلیسیرین در ادرار را افزایش میدهد که به کاهش گرفتگی عضلات کمک میکند. گلیسیرین، همچنین بهعنوان یک شل کننده اعصاب هم عمل کند.
-
عصاره رازیانه
مطالعهای در سال ۲۰۱۲ روی دختران و زنان ۱۵ تا ۲۴ سال انجام شده است. گروهی که این عصاره را مصرف کردند، احساس آرامش بیشتری داشتند و گروه دیگر، هیچ احساسی را تجربه نکردند.
مصرف موادی مانند دارچین، زنجبیل و شِوید هم میتواند بهاندازه بعضی از قرصهای مُسکن در کاهش درد پریود موثر باشد.
مصرف گیاهانی که نام بردیم، عوارض جانبی کمی دارند اما بهتر است قبل از مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنید. پزشک همچنین میتواند به شما در جلوگیری از تداخل مصرف این گیاهان با داروهای دیگری که مصرف میکنید و مقدار استفاده از آنها به شما کمک کند.
-
رژیم غذایی
تغذیه در دوران پریودی اهمیت دارد و رژیم غذایی مناسب برای درمان این درد، باید دارای غذاهای کم فرآوری شده، فیبر و سبزیجات باشد. همچنین باید از غذا های ممنوعه در دوران پریود بپرهیزیم.
این موادغذایی را برای کاهش درد امتحان کنید:
- پاپایا یا خربزه درختی که سرشار از ویتامین است.
- برنج قهوهای، دارای ویتامین B6 است و میتواند به کاهش نفخ در خانمها کمک کند.
- منابع غذایی منیزیم :تخمه کدو ،دانه چیا ،بادام،بادام زمینی ،اسفناج،بادام هندی
- منابع غذایی منگنز: گردو،برنج قهوه ای ،نخود
- روغن زیتون و کلم بروکلی که ویتامین E دارند.
- مرغ، ماهی و سبزیجات دارای برگ سبز که دارای آهن هستند.
- تخم کتان، دارای امگا ۳ با خواص آنتی اکسیدان که در کاهش تورم و التهاب موثر است.
-
مصرف بور
بور، یک ماده معدنی است که به بدن در جذب کلسیم و فسفر کمک میکند و میتواند درد پریود را کاهش دهد. موادی که غلظت بالایی از بور درون خود دارند، عبارتاند از:
- آووکادو
- کره بادام زمینی
- آلو
- نخود
- موز
-
ورزش کردن
اندورفین، یک مُسکن طبیعی در بدن و کار اصلی آن کاهش درد است. ورزش کردن بلافاصله قبل یا در طول دوره پریود، شاید برای شما جذاب نباشد، اما میتواند باعث ترشح اندورفین در بدن شود.
تحقیقات نشان میدهد که ورزش کردن، در کاهش درد پریود تا حدی موثر است که نیاز به داروهای مُسکن را از بین ببرد. فعالیتهای ورزشی نسبتا سبک مانند پیادهروی، میتوانند در این دوران بهجای فعالیتهای ورزشی بسیار شدید مفید باشند.
-
نوشیدن آب
نوشیدن آب، به جلوگیری از نفخ در دوران پریود کمک میکند. نوشیدن آب گرم یا داغ، برای گرفتگی عضلات بهتر است؛ چراکه مایعات داغ، میتوانند جریان خون را به سمت پوست افزایش دهند و عضلات گرفته را شل کنند.
-
مصرف کلسیم
کلسیم، میتواند به کاهش گرفتگی عضلات کمک کند. غذاهای سرشار از کلسیم عبارت است از:
- لبنیات
- کنجد
- بادام
- سبزیجات دارای برگ سبز
چه زمانی برای درمان درد پریود باید به پزشک مراجعه کنیم؟
در هر یک از شرایط زیر بهتر است به پزشک خود مراجعه کرده و با او درباره شرایط پیش آمده مشورت کنید.
- درد بهطور مداوم شما را از انجام فعالیتهای روزمره عقب میاندازد.
- درد و خونریزی به مرور و با گذشت زمان شدیدتر میشود.
- بالای ۲۵ سال سن دارید و گرفتگی شدید عضلات، برایتان اولین بار است که اتفاق میافتد.
- داروهای مُسکن در شما اثر نمیکنند.
در مواردی که گفتیم بهترین درمان، تشخیص علت درد پریود است.
کلام آخر
گرفتگی عضلات و درد در دوران پریود، بین خانمها رایج است. اما گاهی این درد میتواند روند عادی زندگیشان را مختل کند. خوشبختانه راههایی برای کاهش درد پریود و رها شدن از این درد وجود دارد.
منابع
https://www.mayoclinic.org
https://www.healthline.com