انتخاب یک نوار بهداشتی مناسب میتواند تجربه روزهای پریود را بهطرز چشمگیری بهبود ببخشد. با پیشرفت فناوریهای بهداشتی، دیگر نیازی به تحمل نوارهای بهداشتی ضخیم یا مشبک نیست.…
همه ما به عنوان کسانی که پریود را تجربه کردهایم، با تغییراتی که در بدن و روانمان رخ میدهد آشنا هستیم. تغییراتی که همزمان با پریود به صورت کلی نشانه سلامت بدن ماست و البته آمادگی بدن ما برای باروری. این تغییرات در عین حال با نظم همراه است؛ طول سیکل پریود، مدت زمان خونریزی، درد و خستگی و…
گاهی در دوره پریود، بعضی از اتفاقها از حالت معمول خود خارج میشود و شاهد وقایعی هستیم که قبل از این سابقه نداشته است. این اتفاق میتواند یک هشدار باشد؛ هشداری که بدن ما درباره سلامتیمان به ما میدهد.
از جمله علائمی که باید به آن توجه کنیم، رنگ خون در زمان پریود است. ممکن است متوجه تغییراتی در مورد رنگ خونی که از بدنمان خارج میشود بشویم. این تغییر چه زمانی طبیعی و چه زمانی شبیه یک هشدار درباره سلامتیمان است؟
تا حدی این تغییر در رنگ خود پریود طبیعی است، اما در شرایطی استثنایی باید نشانهها و تغییرات رنگ را جدی گرفت.
خون قهوهایرنگ
ممکن است روزهای اول و پایانی پریود شاهد خروج خونی قهوهایرنگ باشیم. جای نگرانی ندارد. این رنگ طبیعیست. خون در این روزها مدت زمان زیادی طولانی میکشد تا جریان پیدا کند، یا مدتی در رحم مانده است و در نتیجه اکسیده میشود و تغییر رنگ میدهد. بهعلاوه در اثر استفاده از نوار بهداشتی خون بیشتر در معرض تماس با اکسیژن قرار میگیرد و تیره میشود.
در صورت شروع یا تغییر روشهای پیشگیری از بارداری یا نزدیک به زمان یائسگی هم ممکن است خون قهوهای ببینیم.
لختههای خون قرمز تیره
این لختهها در واقع آندومتر است که از رحم خارج میشود. دیدن این لختهها در روزهایی که خونریزی بیشتر شده، طبیعی است.
اما اگر خروج این لختهها با درد همراه باشد یا لختههایی بزرگ به رنگ قرمز تیره دیدیم و در عین حال سیکلهای نامنظم، بسیار طولانی یا خونریزی بیشتر از حد معمول داشته باشیم، وقت مراجعه به پزشک متخصص است. ممکن است این علائم نشاندهنده وجود فیبروم یا عدم تعادل هورمونها باشد.
خون قرمز روشن
وقتی خونریزی شدت پیدا میکند، زمان کمتری برای اکسیده شدن خون وجود دارد، در نتیجه خون به رنگ قرمز روشن مشاهده میشود. هر چند که شرایط بدنی هر کسی متفاوت است و حتی ممکن است کمی تفاوت رنگ در پریود خانمهای مختلف وجود داشته باشد، اما این رنگ نشان از سلامتی کامل بدن دارد و طبیعیترین رنگ است.
اما اگر شاهد لکههای خون قرمز بین دورههای پریود باشیم باید به پزشک مراجعه کنیم.
خون صورتی
گاهی هم خون انگار رقیق شده است که رنگ آن هم به رنگ صورتی شباهت دارد. این حالت در افرادی به وجود میآید که ورزشهای سنگین و حرفهای انجام میدهند، چراکه فعالیت بدنی شدید و زیاد سطح استروژن و در نتیجه جریان خون را کاهش میدهد.
اما اگر ورزشکار نیستیم و خون پریودمان به صورتی تغییر رنگ میدهد میتواند دلایل دیگری داشته باشد، مثل: کاهش وزن ناگهانی، سندرم تخمدان پلیکیستیک یا نزدیک شدن به یائسگی. در هر صورت بهتر است به متخصص مراجعه کنیم.
خون خاکستری
وقتی خروج خون مخلوط با مایعی خاکستری را مشاهده کردیم باید خیلی زود به پزشک مراجعه کنیم. این رنگ خون ممکن است از نشانهای از عفونت باکتریایی باشد.
برای هر کدام از ما «طبیعی بودن» بسته به شرایط و وضعیت بدنی خودمان تعریف میشود. برای کنترل وضعیت سلامتمان بهتر است سالمترین و طبیعیترین حالتمان را در نظر بگیریم و تغییرات را نسبت به آن بسنجیم، به رفتار بدنمان توجه کنیم و به محض دیدن کوچکترین نشانههای غیرطبیعی، برای معاینه وقت بگذاریم و هر مشکلی را در ابتدای راه برطرف کنیم.